De positieve scheurkalender en waarom deze voor mij zo waardevol is geworden.

Ken je dat? Dat je je voorneemt iedere dag iets te doen waardoor je jezelf fijner gaat voelen? Zo had ik vroeger boekjes met inspirerende teksten die ik elke dag wilde gaan lezen, als voeding voor mijn intuïtie en gevoel. Maar nog voor ik het wist, lag het boekje in de tijdschriftenmand en was ik druk met hele andere dingen: zoals dat vaak gaat.

Tijd voor verandering

Begin 2015 voelde ik aan alles dat dit het jaar was waarin ik aan mezelf mocht gaan werken. Sterker nog ik moest! Zoals ik nu handelde en leefde matchte niet bij wie ik ooit was. Qua gevoel had ik ook het idee dat er iets niet klopte. Het opstarten van mijn eigen bedrijf had me heel veel gebracht, maar het gevoel van onzekerheid was gaan overheersen, waardoor ik mijn innerlijke kracht verloor. Ik besloot in mezelf te gaan investeren, door diverse trainingen te gaan volgen.

Een sessie ‘het paard als spiegel’ was de eerste eye opener. Het is niet in woorden uit te leggen wat deze dieren je laten zien. Tijdens deze sessie kwam ik heel snel tot concrete antwoorden, bijvoorbeeld: dat ik van mezelf vond dat ik mijn bedrijf in m’n eentje moest runnen, maar ik in mijn hart eigenlijk erg veel behoefte had aan een collega en sparringpartner. Door deze sessie ben ik ‘open’ gaan staan en was ik klaar voor de volgende stap.

How to be a Business Woman

Het is medio augustus als ik de meiden van mijn onlangs gevolgde online coaching cursus ontmoet. Meteen was ik onder de indruk van hen. Wat een powervrouwen en wat een energie! En dan bedoel ik niet die stoere, zakelijke energie die wij vrouwen kunnen laten zien. Niet die energie waar geen kwetsbaarheid in zit. Maar wel de energie waar je een buiging voor zou willen maken, omdat zij zoveel rust en vertrouwen uitstralen. Tijdens mijn gesprek met de meiden kom ik er achter dat een intensive coaching met hen een hele goede weg voor mij zou zijn. Het duurde dan ook niet lang voordat ik mijn eerste sessie had. We stelden doelen, maakte een balans op van wat wel mocht blijven en wat niet en vooral werd mij uitgelegd dat alles goed was en niets gek. Ik begon aan een lange en intensieve weg van spiegelen, voelen, nadenken, frustratie, angst en soms ook verdriet. Maar door de ruimte voor discussie, de fijne gesprekken met mijn coach en de huiswerkopdrachten voelde ik langzaam maar zeker dat ik de juiste weg was ingeslagen.

Periode van bezinning

Na een aantal sessies voelde de coaching zo intensief dat ik mijn sociale leven even ‘on hold’ had gezet. Ik wilde dit nog niet met iemand delen en vooral geen prikkels van buiten af ontvangen, die mij mogelijk weer terug zouden trekken in mijn oude patronen. En als je je nu af vraagt of er mensen zijn geweest die dat raar of vreemd vonden, dan kan ik je zeggen JA. Ik heb ze uitgelegd waar ik in zat en dat het goed zou komen en daar heb ik het bij gelaten. Ik deed dus wat ik op dat moment voelde en liet alle overige vragen bij de ander liggen. Ik maakte mij niet meer druk om wat zij zouden denken, want het maakte me niet uit. Ik had dit nodig en ik had het vertrouwen dat echte vrienden dit zou begrijpen. In deze periode voelde ik ook weerstand in mijn werk en ging ik steeds dieper naar het gevoel van “wat wil ik nou eigenlijk echt, waar word ik echt gelukkig van en hoe kan ik dat bereiken?” De quotes van mijn coach “Wat je aandacht geeft groeit en let’s cross that bridge when we get there” hebben mij letterlijk door deze periode gesleurd! Het komt goed hoe dan ook!

Nog een paar sessies te gaan

Tijdens één van de laatste sessies besluiten mijn coach en ik samen dat het tijd voor mij wordt om het allemaal te gaan ervaren en om onze laatste paar sessies voor te zetten in het nieuwe jaar. Dat voelde als de juiste keuze. Het allerfijnste hieraan vond ik dat de route niet was bepaald, maar alle opties open bleven. Voor nu was het goed zo en wanneer de tijd daar is treffen wij elkaar weer. Het had mij zowel zakelijk als privé al zoveel gebracht, dat het alleen nog maar mooier kon worden in het nieuwe jaar. Inmiddels voel ik rust en vertrouwen, laat ik me niet meer afleiden door onzekerheid en maak keuzes vanuit mijn intuïtie. Mijn werk is het ondersteunen van ondernemers en particulieren. Ik kan deze diensten het beste vanuit mijn gevoel en mijn hart bieden. Dat is hoe ik mezelf wil laten zien. Mijn nieuwe collega Ingrid kruiste mijn pad. Wat ben ik ontzettend blij met haar ondersteuning in het bedrijf. Als iets niet goed voelt doe ik het niet meer. Hoe vervelend dit soms ook voor een ander kan zijn. Hierdoor komen er zoveel mooie dingen op mijn pad dat ik elke dag zie als een cadeau dat ik opnieuw uit mag pakken.

Kerstcadeau

Vlak voor de kerst kreeg ik van een vriendin een spreukkalender cadeau voor het nieuwe jaar. Ik keek ernaar uit om de 1e bladzijde van het nieuwe jaar te onthullen. 1 januari begon met datgene waar ik naartoe had gewerkt de afgelopen maanden “doen wat je leuk vindt is vrijheid. Leuk vinden wat je doet is geluk.” En dat is nou precies waar deze blog om gaat. Succes zit niet in heel veel geld, of mooie spullen. Het zit in de intentie waarmee je de dingen doet. Ik moet mezelf bedwingen om niet de hele kalender al door te bladeren. Zo fijn voelt het om me elke dag bewust te zijn van wie ik ben en wat ik doe. Ik neem dit jaar elke dag even de tijd om de tekst van de dag te lezen ongeacht al het andere wat er nog te doen is, gewoon omdat het kan!

Het grootste probleem van de mens: angst trekt al onze aandacht, terwijl liefde al onze aandacht verdient. Kies vanuit je hart! 15 januari 2016