Als je denkt iets nooit te gaan doen

Als je mij 2 jaar geleden had verteld dat ik een opleiding zou gaan volgen en dat ik dat op basis van een gevoel zou doen, dat angst daarbij geen rol zou spelen, dan had ik waarschijnlijk heel erg hard gaan lachen. Want 2 jaar geleden leefde ik nog met de overtuiging dat ik een opleiding niet zou halen EN dat als ik al een opleiding zou kiezen, deze moest passen binnen het kader van wat acceptabel zou zijn voor de maatschappij.

Tijdens de zoektocht naar mijzelf, mijn passies en de balans tussen de zakelijke wereld en mijn gevoelswereld kwam ik erachter dat ik heel graag 2 werelden met elkaar wilde verbinden. Geloof het of niet, maar ik begon met een opleiding. En ik vond het heel erg spannend! Maar inmiddels kan ik – vol trots- vertellen dat ik de opleiding heb afgerond en dat de certificaten aan mijn kantoormuur hangen!

Opleiding spiegeltrainer van kop tot staart

Als klein meisje was ik altijd al met dieren bezig alleen pas veel later realiseerde ik mij hoe graag ik hiermee bezig was. Toen ik begon met de opleiding werd mijn passie was weer ‘aangezet’ en ik bleek vanuit een natuurlijk talent een hele mooie vertaalslag te kunnen maken tussen mens en dier. Om andere mensen te kunnen begeleiden in hun processen moest ik eerst die van mij zelf aan gaan. Een pittig en soms verdrietig proces, maar de inzichten die de honden mij gegeven hebben maken mij tot wie ik vandaag de dag ben.

Wat doe ik dan precies

Samen met de hond help ik mensen met de hulpvraag in hun persoonlijke doelstelling. Dat kan van alles zijn. Een kind wat wil leren om voor zichzelf op te komen, een baas die wil leren hoe hij zijn personeel meer kan motiveren, iemand wil leren om zijn/haar grenzen aan te geven. Alles kan en mag er zijn. Ik begeleid het proces tussen mens en hond, wat zie je, hoe ervaar je dat en wat kun en wil je ermee doen? De hond zal altijd vanuit zijn intuïtie reageren en zal laten zien wat jij op dat moment nodig hebt. Op deze manier kun je inzichten krijgen in hoe lichaamstaal en gedrag voor invloed is op jezelf en op de mensen om je heen.

Het beste van twee werelden

Ik werk inmiddels in het beste van 2 werelden. Naast mijn activiteiten in het bedrijfsleven stap ik regelmatig over naar mijn gevoelswereld, waarin ik mensen mag bij staan in hun persoonlijke proces. Ik ben enorm dankbaar dat deze 2 werelden zo goed samengaan en hoop dan ook dat ik nog veel mensen mag gaan verassen met de inzichten die de hond hen kan geven.

Ben je benieuwd naar mijn andere wereld? Neem dan contact met mij op E:  joycedebaan4@hotmail.com

Met een speciale dank aan:

Mabel Duchossoy -bedankt voor je coaching sessies ☘ Daan & Corien van Hondenspiegel -dank voor het vertrouwen ☘ Annemiek Meyer -voor je openheid en vriendschap ☘ Ernst-Jan van Wijk – voor je oneindige motivatie