Orde in de ChaosHet belangrijke aspect van de administratie en structuren binnen een bedrijf worden nog met regelmaat onderschat. Als er orde wordt geschept in de chaos creëer je overzicht en rust. Dat is ook precies wat ik voor bedrijven kan doen ‘orde scheppen in chaos’.

Hier ben ik dan: de vrouw die dol is op structuren en het een uitdaging vindt om chaos om te zetten in overzicht. Ze noemen mij niet voor niets de administratieve duizendpoot! Sinds januari 2014 werk ik voor verschillende bedrijven wat het ondernemen voor mij ontzettend divers maakt, omdat erbij elk bedrijf verschillende taken en behoeftes zijn.

Het overzien van organisatieprocessen, het creëren van orde en systemen, debiteurenbeheer, het organiseren en notuleren van meetings. Als mensen mij vragen wat ik precies doe, kan ik eigenlijk nooit in één zin antwoord geven. Het bedrijf geeft aan wat ze mist binnen de organisatie en ik ga daar mee aan de slag.

Structureel werken. Het klinkt zo saai, er zijn immers zoveel andere dingen veel belangrijker en misschien ook nog veel leuker om te doen. En als eigenaar van een bedrijf is de administratie tijdrovend en die tijd steek je liever in het bedrijf, want dat is jouw passie! Mij motto is “doe waar je goed in bent”. Zo is ook mijn bedrijf De Baan Administraties ontstaan.

Waar het voor een ondernemer saai wordt, begint voor mij de uitdaging. Is jouw bedrijf klein of groot, de uitdaging blijft voor mij hetzelfde. De startende ondernemer kan ik van dienst zijn door iets uit handen te nemen waar hij/zij zelf geen tijd voor heeft, het opzetten van je eigen bedrijf kost immers al tijd genoeg. En de ervaren ondernemer kan ik van dienst zijn door de algemene processen onder de loep te nemen. Hoe gaat men te werk en hoe kan dit effectiever?

Haal het beste uit jezelf, doe waar je goed in bent en zorg ervoor dat jouw bedrijf een succes wordt! “Kan niet bestaat niet” werd er bij ons thuis gezegd en die woorden herhaal ik nog regelmatig. Als je samenwerkt met andere partijen kun je heel veel nieuwe dingen van elkaar leren, juist omdat je de uitdaging aangaat.